Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Εχθές έκλεισαν την ΕΡΤ. Ποιος έχει σειρά;

Με ξαφνικές συνοπτικές διαδικασίες, η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Εχθές το βράδυ κατέβασαν διακόπτες στην Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Έτσι απλά. 
Εχθές ήταν η ΕΡΤ. Αύριο ποιος έχει σειρά?
Αύριο θα κατεβάσουν διακόπτες και σε δημόσια σχολεία, πανεπιστήμια ή νοσοκομεία; Γιατί και αυτά "επιβαρύνουν τα ταμεία". Και αυτά "ο Έλληνας φορολογούμενος τα πληρώνει". Ονόμασαν "χαράτσι" το τέλος των 4,5 ευρώ τον μήνα, και αναστέναξε ο Λαός από ανακούφιση που θα το γλιτώσει. Για τα χαράτσια των ακινήτων, αυτό το μη ανταποδοτικό, υπερδεκαπλάσιου μεγέθους "τέλος", κουβέντα.
Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, η κυβέρνηση  βάζει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, επιφέρει  βαρύτατο πλήγμα στο πολιτιστικό και μορφωτικό κεφάλαιο της χώρας και στερεί από τον Έλληνα το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση.
Ο στόχος είναι προφανής και αφορά την άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας που εχθές συνέχισαν το πρόγραμμά τους σαν να μην τρέχει τίποτα.
Σε μια σπάνια κρίση αυτοκριτικής, η κυβέρνηση μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Οι Κυβερνήσεις ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία χρέωσαν -και χρεώνουν- στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Αφήνεται η ενημέρωση στα χέρι των ιδιωτικών συμφερόντων. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη και ακίνδυνη. 
Μας θέλουν όλους ελεγχόμενους και ακίνδυνους. Γιατί η Δημοκρατία και η ελευθερία σκέψης και έκφρασης είναι επικίνδυνο πράγμα. 
Στο δρόμο, λοιπόν, από εχθές, 2.709 εργαζόμενοι. Μέχρι να τους βγουν τα νούμερα, χρειάζονται και άλλα εξιλαστήρια θύματα. Αύριο ποιος έχει σειρά;
12/6/2013
Φραγγίδης ΜανώληςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου