Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση για Γ.Σ. Προέδρων

Η ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 2:00 ΤΗ ΝΥΚΤΑ

Έγιναν 4 ψηφοφορίες. Στην πρώτη τέθηκαν όλες οι προτάσεις (καμιά δεκαριά) και αυτή που συγκέντρωσε τις περισσότερες (ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ) μπήκε σε ψηφοφορία ΝΑΙ / ΟΧΙ / ΛΕΥΚΟ.


Στην δευτερη ψηφοφορία ΓΙΑ 4 ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ (Η κάθε ΕΛΜΕ έχει αριθμό ψήφων ανάλογα με την δύναμή της, π.χ. η Άρτα έχει 4 ψήφους)  ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΑ 2/3 (66,6%) Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ (πάλι για μία ποσοστιαία μονάδα).

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΗMEΡΑ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Στις 3 πρώτες ψηφοφορίες ψήφισα ΛΕΥΚΟ. Στην τελική, μετά από έκκληση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ευελιξίας που είχαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ προκειμένου να βγει απόφαση, δήλωσα πως απέχω για να διευκολύνω την διαδικασία, με δεδομένο (και ζήτησα να καταγραφεί στα πρακτικά) πως η μη απόφαση που μετέφερα (ΛΕΥΚΟ) ήταν απόφαση 5 εκ των 7 μελών του ΔΣ και όχι απόφαση γενικής συνέλευσης, (θεωρώντας πως σε μια τόσο κρίσιμη για την εκπαίδευση στιγμή με 2.500 απολυμένους και τη δημόσια εκπαίδευση στο στόχαστρο) και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να αποτελεί τροχοπέδη για λήψη απόφασης που κρίνει την πορεία των αγώνων και των διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος. Αντίστοιχα έπραξαν και άλλοι πρόεδροι ΕΛΜΕ που μετέφεραν ΛΕΥΚΟ. Πρακτικά, μειώνοντας τον αριθμό των ψηφισάντων διευκολύναμε να συγκεντρωθούν τα 2/3 που προβλέπει το καταστατικό.

Και για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, αν ήθελα να "αλλοιώσω" κατά το δοκούν την απόφαση, θα μπορούσα να έχω πράξει ανάλογα από την δεύτερη (ώστε να βγουν οι 5μερες) ή τρίτη ψηφοφορία. Αν και η 4η ψηφοφορία ήταν ατελέσφορη, θα αναγκαζόταν η ολομέλεια να παραδεχθεί πως δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση με αποτελέσματα τραγικά, τόσο πρακτικά όσο και επικοινωνιακά για τις διεκδικήσεις μας.

Η τελική λοιπόν απόφαση είναι:

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ (23-24/11) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ 48ΩΡΗ ΤΗς ΑΔΕΔΥ (24-25/11)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11


22/9/2012
Φραγγίδης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου