Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί Blog?


Γιατί BLOG?

Γιατί μια ιστοσελίδα είναι πιο πολύπλοκη στο στήσιμο και τη διαχείριση της και γιατί το facebookθα απέκλειε άμεσα όσους για ιδεολογικούς ή/και μη λόγους έχουν επιλέξει να μη δικτυωθούν ηλεκτρονικά μέσω του το συγκεκριμένου brand.

Ναι, αλλά ΓΙΑΤΙ Blog?

Γιατί πιστεύουμε ότι η γνώση είναι όπλο των εκπαιδευτικών. Γιατί όσα συμβαίνουν στον μικρόκοσμο ενός σχολείου, αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων μας αφορούν όλους.
Γιατί η ενημέρωση από στόμα σε στόμα ελλοχεύει κινδύνους ακούσιας ή εκούσιας διαστρέβλωσης, τα mails της ΕΛΜΕ στα σχολεία σπάνια τυπώνονται και συχνά στριμώχνονται σε κάποια γωνιά του πίνακα ανακοινώσεως για να καλυφθούν αργά ή γρήγορα με άλλες ανακοινώσεις.
Γιατί δικαίωμα στην ενημέρωση δεν έχουν μόνο όσοι συνομιλούν προσωπικά με τα εκλεγμένα μέλη της ΕΛΜΕ και το ΠΥΣΔΕ .

Γιατί ΤΩΡΑ?

Γιατί κάποτε και κάπως έπρεπε να ξεκινήσει ένας δίαυλος άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας.
Γιατί τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία και δεν περιμένουν κανέναν.

Γιατί ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ?

Γιατί Scripta Manent, και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων γράφει.
Γιατί οι απόψεις της ΕΛΜΕ μπορεί να προκύπτουν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, χωρίς αυτό να φιμώνει μεμονωμένες φωνές που διαφωνούν. Άλλωστε ο σεβασμός της διαφορετικής γνώμης αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και η διαλεκτική  θέσης - αντίθεσης οδηγεί νομοτελειακά σε μια νέα ανώτερη σύνθεση, εμπλουτισμένη με την εμπειρία τόσο της θέσης όσο και της αντίθεσης.


5/12/2012
Μανώλης Φραγγίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου