Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων



Υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα και αναιρώντας αυτές απέναντι στον ελληνικό λαό, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ψήφισε πρόσφατα το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και τον συνακόλουθο προϋπολογισμό, που οδηγούν την κοινωνία σε διάλυση, την πλειοψηφία των Ελλήνων σε εξαθλίωση και την χώρα σε αδιέξοδο.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το δημόσιο οδηγούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
Διαλύοντας και υποβαθμίζοντας δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς όπως η υγεία, η παιδία και η κοινωνική πρόνοια, αναγκάζουν τους πολίτες να καταφεύγουν σε αντίστοιχους ιδιωτικούς φορείς, εξαθλιώνοντας οικονομικά την ελληνική οικογένεια και ξεπουλώντας κομμάτι κομμάτι δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευθεί να απολύσουν πάνω από 2000 υπαλλήλους, ενώ για το 2013, ο αριθμός ανέρχεται στις 25000, υπό την απειλή της εφεδρείας ξεφορτώθηκαν επιπλέον 15000 Δημόσιους υπαλλήλους με μορφή πρόωρης συνταξιοδότησης.

Ήδη ετοιμάζουν το νέο κύμα απολύσεων που θα προέλθει από συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, συγκαλύπτοντας το με όρους όπως «αξιολόγηση» και «διαθεσιμότητα επίορκων δημόσιων λειτουργών» προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν των ελληνικό λαό και τους ίδιους τους εργαζόμενους, αποσιωπώντας πως στα χαρτιά και στους υπολογισμούς τους είμαστε νούμερα 
και όχι άνθρωποι. Και για να βγουν τα νούμερα αναιρούν δημοκρατικές κατακτήσεις αιώνων στον πολιτισμένο κόσμο, όπως το τεκμήριο της αθωότητας, με την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δεν πρέπει να έχει κανένας εργαζόμενος αυταπάτες.
Τα μέτρα αυτά δεν έχουν στόχο να πατάξουν την διαφθορά, η οποία είναι το νόμισμα με το οποίο οι κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στο αδιέξοδο εξαγοράζουν την επανεκλογή τους. Δεν έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων και ελλείψεων στη δημόσια διοίκηση, αλλά αντίθετα την συρρίκνωση και την εξάλειψη των παρερχόμενων κοινωνικών αγαθών προς τους 
πολίτες, την διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών  και την απόλυση προσωπικού.

Ξεκίνησαν με συναδέλφους κοντά στη σύνταξη, με συναδέλφους αορίστου χρόνου, με συναδέλφους που έχουν πειθαρχικές εκκρεμότητες, αλλά δεν θα σταματήσουν.

Δεν μπορούν και δεν θέλουν να σταματήσουν. Οι απολύσεις αποτελούν απειλή για όλους μας, με απώτερο σκοπό την πολιτική μας χειραγώγηση, την τακτοποίηση ημετέρων και τη δίωξη των μη αρεστών.

Η μάχη κατά των απολύσεων των εργαζόμενων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αλλά και κατά των απολύσεων που θα ακολουθήσουν είτε με όχημα τη συγχώνευση και την κατάργηση υπηρεσιών, είτε με την προσχηματική και απροκάλυπτα τιμωρητικού χαρακτήρα αξιολόγηση, είτε από εκβιαστικές αποχωρήσεις λόγω υποχρεωτικών μετατάξεων, είναι κομβική και καθοριστική για το συνδικαλιστικό 
κίνημα στο δημόσιο, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Ας δώσουμε αυτή τη μάχη και όσες ακολουθήσουν - και θα ακολουθήσουν - μαζί.
Πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ αλλά και ο κάθε πολίτης, εργαζόμενος και απολυμένος, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτραπούν οι απολύσεις. Ας οργανωθούμε ώστε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της χώρας μας και τη διάλυση του κοινωνικού της  χαρακτήρα που η τρικομματική συγκυβέρνηση ευαγγελίζεται. Ας ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Για την ΕΛΜΕ Νομού Άρτας,

Ο Πρόεδρος,
Μανώλης Φραγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου