Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων Ελμέ


Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

1.    Κήρυξη εβδομάδας πανεκπαιδευτικής δράσης, μαζί με τη ΔΟΕ, τη 2η ή την 3η εβδομάδα Μαρτίου 2013, που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:
- 48ωρη απεργία
- συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις
- συσκέψεις ενημέρωσης και κοινών δράσεων με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων
- συσκέψεις ενημέρωσης συντονισμού δράσεων  με σωματεία από όλους τους χώρους εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο
- διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς στις Περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης
- νέες Γενικές Συνελεύσεις την Παρασκευή της Εβδομάδας Δράσης και Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο της Εβδομάδας Δράσης για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

2.  Καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, για τις επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων στους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινού μετώπου για την ανατροπή τους.

3. Επιδιώκουμε το αγωνιστικό συντονισμό δράσης μας με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουμε και ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις σε πανδημοσιοϋπαλληλικό ή και πανεργατικό επίπεδο.

4. Καλούμε να Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις. Προτείνουμε να αφιερωθεί χρόνος για τη συζήτηση των αποφάσεων σε κάθε σύλλογο διδασκόντων με την παρουσία εκπροσώπων των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

5. Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μάρτη στα Προπύλαια στις 12 μ.

6.Μήνας Πανελλαδικής Δράσης με καταλήψεις στις κατά τόπους Εφορίες με σύνθημα «Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε. Κάτω τα χαράτσια και η φοροληστεία. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο» σε συνεργασία με άλλα Σωματεία σε κάθε περιοχή.  

Αθήνα 25/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου