Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σε αργία διαδηλωτές εκπαιδευτικοί! Ψήφισμα Στήρηξης τους από τη Γ.Σ. Προέδρων


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ
ΕΛΜΕ (23/2/2013)
Για τους διωκόμενους στα Χανιά

Είναι φανερό πως η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων συνοδεύεται από όξυνση της κρατικής καταστολής: μαζί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τη συγκάλυψη των σκανδάλων έρχεται η φασίζουσα ρητορεία και πρακτική. Η μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε κινητοποίηση που ξεσπά, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και φοιτητών, η καταπάτηση του ασύλου, η ποινικοποίηση εργατικών και κοινωνικών αγώνων είναι τα μοναδικά «όπλα» της τρικομματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οργή του αγωνιζόμενου λαού. Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά  εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της.
Στα Χανιά  ασκήθηκαν  αναδρομικά διώξεις  σε 9 άτομα, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην  48ωρη γενική απεργία της  10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Διώξεις επίσης ασκήθηκαν και σε 3 διαδηλωτές  που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα ¨ενημερώθηκαν¨ για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011!. Οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και αποτελούν ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και του φρονήματος.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η νέα τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε στο Μνημόνιο 3 διάταξη, σύμφωνα με την οποία για όσους δημόσιους υπαλλήλους ΕΚΚΡΕΜΕΙ πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αυτοδίκαιη(!) αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταργείται και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου!
                 Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση που σε γενικό επίπεδο επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριοποίηση, τις μορφές πάλης, αλλά και να τρομοκρατήσει ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια, τα οποία επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης στην βαρβαρότητα.
1.      Απαιτούμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη, της 25ης Μαρτίου 2012, της 28ης Οκτωβρίου 2011 και της 28 Ιούνη.
2.      Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσουν τώρα οι ΕΔΕ που εκκρεμούν για παρόμοιες υποθέσεις και να τεθούν στο αρχείο, να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών και η απειλή της απόλυσής τους.
Στηρίζουμε την 3ωρη στάση εργασίας (11π.μ – 2μ.μ.) και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης 11 π.μ την Παρασκευή 1/3/13 στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων που καλούν η ΕΛΜΕ και ο συλλόγος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 9 διωκόμενους για τη 48ωρη της 10-11/2 που καλούνται σε προανάκριση και απαιτούμε να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου