Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ...ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ


H υφυπουργός υγείας κ. Σκοπούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (!) δήλωσε:
 
«Ζητώ τόσο από τις γυναίκες στα διάφορα κόμματα όσο και από τις γυναικείες οργανώσεις και από τις αντίστοιχες επιτροπές να κάνουμε μια προσπάθεια, η οποία να οδηγεί σε μία αύξηση χρόνου της γυναίκας στην ενασχόληση με το παιδί της τα πρώτα τρία χρόνια. Τι προτείνω συγκεκριμένα; Το προτείνω σε εσάς, για να πάει αλλού. Προτείνω οι γυναίκες να έχουν την ευχέρεια από τη δουλειά τους να λείπουν και να είναι κοντά στα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θα μπορούσαμε, παραδείγματος χάρη, τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα»

Ερωτήσεις

α) Όποιος τεκνοποιεί είναι "επίορκος"?

β) Η ανταλλαγή μισού μισθού με (δεν λέω) Ελληνικά προϊόντα διατροφής (κυριολεκτικά "έναντι πινακίου φακής") είναι λογική?

γ) Αυτή είναι η καλύτερη ιδέα της υφυπουργού, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, για να πολεμήσει την υπογεννητικότητα και να δώσει  μια πνοή αισιοδοξίας και ασφάλειας στους νέους Έλληνες που εν μέσω κρίσης τόλμησαν ή σκέφτονταν να τολμήσουν να φέρουν στον κόσμο παιδιά?

Οι ερωτήσεις δεν είναι ρητορικές. Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.

10/3/2013
Φραγγίδης Μανώλης
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου