Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων για την Αξιολόγηση


Ήδη έχει ξεκινήσει η επιμόρφωση των εμπλεκόμενων στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τη σχετική Υπ. απόφαση (αρ. πρωτ. 30972/Γ1/05.03.2013), την οποία προωθεί άμεσα το Υπουργείο, θεωρώντας την λιγότερο συγκρουσιακή από την αξιολόγηση των εκπ/κών.

Και ενώ οι κατά τόπους συνδικαλιστές (στην πλειοψηφία τους, έστω) παρακολουθούν αμήχανα τις εξελίξεις αναλώνοντας την "αγωνιστική" ενέργειά τους σε μεγαλόστομες διακηρύξεις (παραγράφοντας επιλεκτικά την στήριξη που τόσα χρόνια παρείχαν - και συνεχίζουν, παρά τις διακηρύξεις, να παρέχουν στις κυβερνήσεις που στραγγαλίζουν την παιδεία και τη χώρα)  και στα μικροπολιτικά παιχνίδια που μας έφτασαν εν πολλοίς σε αυτή την κατάσταση, η απόφαση  της ανώτατης συνομοσπονδίας γονέων (την οποία επισυνάπτω παρακάτω) με κάνει να χαμογελώ....

...και είναι χαμόγελο πίκρας και ελπίδας.

27/3/2013
Φραγγίδης Μανώλης
ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ  (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

 Βερανζέρου 22, 6ος όροφος,
ΤΗΛ - ΦΑΞ : 2105242386210 3845434,  210 3835093
Αθήνα, 12/03/2013
Προς: το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσείς του
Μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, στα σχολεία με νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Αύριο θα ζητηθεί να γίνει το ίδιο, σε όλα τα Σχολεία. Γονείς θα αξιολογούν εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν μαθητές, όλοι εναντίων όλων και η πολιτική σας να προχωράει ανεμπόδιστοι.
Η απάντησή μας είναι η εξής:
Σας έχουμε αξιολογήσει χρόνια τώρα! Είστε εσείς που αφήνετε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, που κλείνετε σχολεία, που ξεχνάτε να στείλετε βιβλία, μας απειλείτε ότι αν τα παιδιά μας μουτζουρώσουν τα βιβλία τους θα τα πληρώνουμε (!), που αφήνετε πεινασμένους μαθητές σε αίθουσες που στάζουν στις πρώτες βροχές, είστε εσείς που ζητάτε να μάθετε πόσοι μαθητές μπορούν να στοιβαχτούν σε κάθε τάξη, για να φτιάξετε 30άρια τμήματα. Είστε εσείς που αφήνετε ανεμβολίαστα μικρά παιδιά. Είστε εσείς που μοιράζετε την απελπισία στις οικογένειες μας,  με την φοροεπιδρομή, την ανεργία, την ακρίβεια. Είστε εσείς που μαθαίνετε στα παιδιά μας πώς να σκύβουν το κεφάλι, και αν το αρνηθούν τα στέλνετε στα "μαθητοδικεία". Είστε εσείς που κάνετε τη μόρφωση υπηρεσία για λίγους και εκλεκτούς. Είστε εσείς που στέλνετε 15χρονα στην εργασία και τη σχολική διαρροή. Είστε εσείς που κλείσατε το μοναδικό δημόσιο παιδοχειρουργικό τμήμα και καταδικάσατε στο θάνατο μικρά παιδιά.
ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ -
ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ !
Το σχολείο μας δεν θα γίνει καλύτερο με την αξιολόγηση. Το μόνο που σας νοιάζει είναι πόσους εκπαιδευτικούς θα βάλετε στο τσεπάκι σας και πόσους θα απολύσετε. Σας νοιάζει να μας βάλετε εμάς τους γονείς να βρούμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία των σχολείων έτσι που όλοι ... (οι επιχειρηματίες, η Τ.Α., η μ.κ.ο) να έχουν και άποψη για το τί πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας!
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ!
Οι γονείς, τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι τους έχουμε ανάγκη από ένα άλλο σχολείο.
Που θα είναι δημόσιο και δωρεάν, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που δεν θα φοβόμαστε να τα στείλουμε σχολείο μήπως πάθουν τίποτα. Από ένα σχολείο που δεν θα χωρίζει τα παιδιά μας λες και είναι αυτά που φταίνε για την κυβερνητική πολιτική σας.
Γι' αυτό λέμε: δεν θα βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια!
Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγησή σας που θα κάνει το σχολείο πιο ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια, πιο φθηνό για το κράτος και πιο κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.
Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου