Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κατάργηση-Συγχώνευση των περιοχών μεταθέσεων

Ανήμερα πρωτοχρονιάς, λίγο πριν υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο, το υπουργείο αποφάσισε, μια που έκοψε το δώρο, να μην αφήσει τους Εκπαιδευτικούς χωρίς χριστουγεννιάτικο μποναμά και έστειλε στο τυπογραφείο το ΦΕΚ  αλλαγής των περιοχών μετάθεσης. Πριν από ένα μήνα, το σενάριο συρρίκνωσης του Νομού Άρτας σε δύο περιοχές ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα, ολόκληρος ο Νομός Άρτας είναι μία ενιαία περιοχή μετάθεσης. Αυτό σημαίνει τα παρακάτω:


1.Λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, υπάρχουν κενά στα αστικά κέντρα που θα καλυφθούν με βελτιώσεις -πλέον- από συναδέλφους των σχολείων της περιφέρειας. Με δεδομένο τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς και τις μηδαμινές προσλήψεις αναπληρωτών σε συνδυασμό με τον νέο επερχόμενο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων τα σχολεία της περιφέρειας θα υπολειτουργούν με κίνδυνο/στόχο να μαραζώσουν και να κλείσουν.
2.Ο υπολογισμός των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις του 2013 επειδή θα γίνει σε επίπεδο νομού πλέον, θα δώσει ελάχιστα κενά. Αυτό απλά σημαίνει εκμηδένιση πλέον των μεταθέσεων.
3.Οι διαθέσεις σε άλλα σχολεία όσων δεν συμπληρώνουν ωράριο δεν θα υπόκεινται σε φραγμούς από τις περιοχές μετάθεσης που υπήρχαν μέχρι τώρα. Με την αύξηση ωραρίου προ των πυλών, αυτό θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων (ειδικά των ολιγόωρων μαθημάτων) που θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν ωράριο σε πολλά σχολεία. 
Και για όσους αισθάνονται ασφαλείς, ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για την κατάργηση των οργανικών.
Το υπουργείο το ονομάζει "διευκόλυνση της κινητικότητας". Αυτό μεταφράζεται στα απλά Ελληνικά σε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπ/κών και την εφεδρεία - μετάταξη - απόλυση όσων δεν θα συμπληρώνουν ωράριο.
Με τις υγείες μας.

2/1/2013
Φραγγίδης Μανώλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου