Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Κίνηση-ΜΑΤ για αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο


Την ώρα που η «βάση του 10» για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών διχάζουν κοινωνία και εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση προχωρά στην παρακάτω κίνηση-ματ (sic),
ρίχνοντας το προσωπείο του αδέκαστου, ακριβοδίκαιου αξιολογητή δικαίων και αδίκων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή (νόμος 4058/12):

«Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.»

Για να διοριστεί λοιπόν ένας μαθητής στο δημόσιο (ανεξαρτήτως ύψους), πρέπει να πετύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις, να αποφοιτήσει (κατά προτίμηση με υψηλό βαθμό) στα ν+2 έτη σπουδών του, να περάσει από εξετάσεις ΑΣΕΠ (και να απορροφηθεί εντός τριετίας αλλιώς ο διορισμός του χάνεται ακόμη και αν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, Ν. 4046/2012 ), έχοντας συγκεντρώσει πλήθος μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ξένες γλώσσες για να αυξήσει τις πιθανότητές του. Και θα αξιολογείται κάθε χρόνο.

Αντίθετα, για γίνει αστυνομικός (ανεξαρτήτως ύψους), εισάγεται στην παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας  (που σύμφωνα με τον Ν. 4058/12 ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) με μια βεβαίωση επιτροπής ότι ο υποψήφιος απόφοιτος λυκείου βοήθησε το έργο της αστυνομίας (ότι και αν σημαίνει αυτό...). Ανεξαρτήτως βαθμών, πανελληνίων, προσόντων και ΑΣΕΠ. Και θα πληρώνεται από την πρώτη μέρα, εκτός ενιαίου μισθολογίου.

«Αξιολόγηση» VS Αξιοκρατία, σημειώσατε 1.

13/1/2013
Μανώλης Φραγγίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου