Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Υποχρεωτικός "σταβλισμός"* 8:00-14:00.

Σήμερα στις 14:00 έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας στο (υπό επίταξη) γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ώστε να σταματήσει η ομηρία και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των συναδέλφων εκπαιδευτικών 8:00-14:00 (ή 7:00-14:00 στην περίπτωση των επιτηρητών) ανεξάρτητα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις οποίες οι "προσωπικές τους υπηρεσίες" έχουν επιστρατευθεί. Μεταφέραμε, τέλος, και όλα τα δίκαια, λογικά και προφανή ερωτήματα που γίνονται σε κάθε εξεταστικό κέντρο για τη λογική και την ηθική αυτής της πρωτοφανούς και  προφανώς τιμωρητικού χαρακτήρα εντολής.

Η απάντηση ήταν πως όλα αυτά γίνονται κατόπιν εντολής του υπουργείου. Το γιατί η εντολή εφαρμόστηκε διαφορετικά σε νομούς και σχολεία ανά την Ελλάδα έμεινε μετέωρο. Το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που παρουσιάστηκε αναφέρει απλώς πως οι Πρόεδροι των Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων και οι Διευθυντές οφείλουν να αποστέλλουν καθημερινά αναλυτικό κατάλογο-παρουσιολόγιο των συναδέλφων που οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο σχολείο και πως "οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις που υπηρετούν".

Σε ποιο σκαλοπάτι της ιεραρχίας Υπουργείο-Περιφέρεια-Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις το παραπάνω ερμηνεύθηκε (επιλεκτικά σε κάποιους Νομούς) ως "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 8:00-14:00" απαντήθηκε από τον Διευθυντή με αναφορά σε προφορική εντολή από το Υπουργείο. Αναφέρθηκε δε και στα συγχαρητήρια που δέχτηκαν από το Υπουργείο οι Διευθύνσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ευχαριστούμε...

Επειδή είμαστε εκπαιδευτικοί και τα καψώνια τέτοιου τύπου δεν αρμόζουν ούτε σε νεοσύλλεκτους φαντάρους, το Δ.Σ.της ΕΛΜΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο το απόγευμα, και έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με την ΟΛΜΕ ώστε αυτή η κατάσταση να έχει λυθεί μέχρι τη Δευτέρα.

*Ξεκαθαρίζω, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (και κατόπιν ερωτήσεως συναδέλφων),πως ο όρος "σταβλισμός" ή (σταυλισμός) αναφέρεται στην παρομοίωση γνωστού βουλευτή των εκπαιδευτικών με γαϊδούρια.

Μανώλης Φραγγίδης
17/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου