Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αλλά "να μην τρομάξουμε τους συναδέλφους"


Στο έκτακτο ΔΣ που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Κυριακή 12/5/13, η πρότασή μου να συνοδεύει τις προσκλήσεις για την έκτακτη Γ.Σ. (Τρίτη 14/5, 17:30, Εργατικό Κέντρο) η φράση "Στην Τρομοκρατία της Επίταξης απαντούμε με Συλλογικότητα" καταψηφίστηκε. 

Καταψηφίστηκε με την δικαιολογία πως "Θα τρομάξει τους συναδέλφους" και "προκαταβάλει τις αποφάσεις τους". 

Με την ίδια λογική καταψηφίστηκε και το αφισάκι που πρότεινα να συνοδεύει την πρόσκληση και να τυπωθεί σε Α4. Εδώ ακούστηκε και πως: 
"Δεν θα ξέρουν τι να τυπώσουν".

Εστάλη λοιπόν μια τυπική πρόσκληση σαν όλες τις άλλες σε μια προφανή προσπάθεια υπονόμευσης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και της σημασίας της. 

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι συνάδελφοι που θα τρόμαζαν από την φράση "Στην Τρομοκρατία της Επίταξης απαντούμε με Συλλογικότητα". 

Γιατί, όσα συμβαίνουν (Νέο Πειθαρχικό, Αξιολόγηση, Υποχρεωτικές Μεταθέσεις, Επίταξη κ.τ.λ.), ωχριούν μπροστά σε αυτή τη φράση που γεμίζει τρόμο την καρδιά και του πιο γενναίου εκπαιδευτικού...

Υπάρχει βέβαια και μια διαφορετική ερμηνεία.

Ίσως, απλά, η λέξη "Συλλογικότητα" τρομάζει κάποιους. Αν ναι, λυπάμαι.


Παραθέτω και το αφισάκι που καταψηφίστηκε (το οποίο τόνισα -μάταια- πως μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε ως ΔΣ και να βγει η εικόνα ώστε να μην προκαταβάλει την ψήφο των συναδέλφων):



Συναδελφοι,

Πριν γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη, πριν αποφασίσει η σύνοδος των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προχωρά στην επιστράτευσή μας, απαγορεύοντας την απεργία πριν καν κηρυχθεί.

Απαντάμε στην τρομοκρατία με συλλογικούς αγώνες

Μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους όσοι συνθλίβονται να βγούμε τώρα στους δρόμους, να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να σταθούμε δίπλα στους 10000 αναπληρωτές συναδέλφους μας που απολύονται, να στηρίξουμε το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας. 




ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17:30 μμ


ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ




Μανώλης Φραγγίδης
14/5/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου