Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Νίκη για τους εκπαιδευτικούς της Ισπανίας μετά από κινητοποιήσεις


Στην Ισπανία, η κυβέρνηση Ραχόι παίρνει προσωρινά πίσω το νομοσχέδιο για τις περικοπές στην παιδεία ύστερα από τις χθεσινές εντυπωσιακές διαδηλώσεις. 

 Το νομοσχέδιο επρόκειτο να περάσει σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά, μετά τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων, αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω. «Η κυβέρνηση αναβάλλει την έγκριση του νομοσχεδίου για να αποφύγει νέα κοινωνική σύγκρουση», γράφει η αριστερή εφημερίδα El Diario προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η έλλειψη κοινωνικής συναίνεσης».

  Χθες, τουλάχιστον 120.000 εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διαδήλωσαν στη Μαδρίτη και άλλοι 100.000 στη Βαρκελώνη κατά του νομοσχεδίου «Βερτ» (από το όνομα του υπουργού παιδείας), το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, περιστολή των δαπανών για την παιδεία, συγχώνευση σχολικών μονάδων, μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς, καθώς και αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. 


Θυμίζει κάτι?

Χειροπιαστή, λοιπόν απόδειξη για το τι μπορεί να πετύχουν γονείς και εκπαιδευτικοί όταν είναι ενωμένοι, σε αντίθεση με τον κανιβαλισμό που επιχειρούν να επιβάλουν η προπαγάνδα και τα ψέμματα των ΜΜΕ εδώ.


Και για τους Ισπανόφωνους:

10/5/2013
Μανώλης Φραγγίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου